Välj rätt vinterdäck i år – Niemi Bil

Välj rätt vinterdäck i år

mazdanorrisdeluxe

Då var det dags igen, däckbytarsäsong! På Niemi Bil har vi allt som oftast fullt upp under denna period då våra bokningar för vinterdäck sker tidigt in på året. Du som läsare kanske ännu inte hunnit byta. Därför har vi skrivit en kort guide över vad du ska tänka på när det kommer till vinterdäck!

Dubbar eller dubbfritt?
Här vill vi vara tydliga – vad du väljer för typ av vinterdäck gör en otroligt stor skillnad! Du som färdas fram längst istäckta vägar, packad snö och blöta ska alltid välja dubbdäck. Som ett norrbottniskt företag kan man säga att vi talar ur egen erfarenhet. Dubbdäck är alltid det säkraste alternativet!

Begagnade däck?
Nej. Såvida du själv inte är en däckexpert. Men då skulle du nog inte behövt läsa så här långt. Nya däck har bättre mönstring och prestanda vilket ger en ökad säkerhet för både dig och dina medtrafikanter. Om du ändå vill välja begagnade däck rekommenderar vi att du tar hjälp av ett proffs!

Val av märke
Idag finns det en uppsjö av bildäck från olika märken i flera prisklasser. Att veta vad som är skillnaden kan för gemene man vara svårt – om det ens är någon skillnad. Därför rekommenderar vi att du pratar med en verkstad och berättar om dina behov. På så sätt kan du snabbt få flera olika förslag som passar både underlag och budget.

Datum att hålla koll på
Du får köra med dubbdäck från 1 oktober till och med 15 april. Dessa datum kan skifta beroende på vinterväglaget. I norra Sverige har de kalla nätterna och ett längre vinterväglag gjort att vi i regel har vinterdäck längre än 15 april. Det regleras av Transportstyrelsen!

Sommardäcken åker alltså på efter 15 april.

Glad vinter!

/Niemi Bil

Vi använder cookies för att förbättra din vistelse. Om du fortsätter att surfa på webbplatsen godkänner du användningen av cookies.