Bilförsäkring – Niemi Bil
Niemi Bil

Bilförsäkring

Oavsett om du köper ny bil eller begagnad bil, så behöver du en pålitlig bilförsäkring. På Niemi Bil hjälper vi dig att hitta rätt försäkring för din bil. Som auktoriserad märkesverkstad och återförsäljare av Mazda erbjuder vi även deras förmånliga märkesförsäkring.

Olika typer av försäkringar

niemi bil symbol bg 2 e1603959518840 Bilförsäkring

Rätt försäkring för din nya bil

Vi på Niemi Bil hjälper dig med att försäkra ditt nästa bilköp, vare sig det är en ny bil eller begagnad bil. För att det ska kännas tryggt för dig som kund har vi valt att samarbeta med marknadens bästa aktörer enligt oss – Länsförsäkringar och Folksam. 

Trafikförsäkring

Det är ett krav att alla bilar och lätta lastbilar som vistas på vägarna behöver minst en trafikförsäkring. Försäkringen ger ut ersättning till förare, passagerare och andra som skadas vid en olycka. Den ersätter även skadorna du orsakar på ett annat fordon. Du själv kan inte få ersättning för din skadade egendom. 

Halvförsäkring

Halvförsäkringen skyddar din bil vid bland annat brand-, glas- och stöldskador eller inbrott. Du kan också få ersättning vid motor- och elektronikfel och har en rättsskydds- samt räddningsförsäkring.

Helförsäkring

En helförsäkring inkluderar skyddat i halvförsäkringen och ger dig även en vagnskadeförsäkring. Det skyddar dig mot skador som uppstår på din egen bil, exempelvis vid trafikolyckor, skadegörelse och parkeringsskador. Vagnskadeförsäkringen täcker plåt- och lackskador på bilens kaross och chassi.

Om du har lånat för ditt bilköp krävs det i regel att du också tecknar en helförsäkring.

Mazdaförsäkring via Folksam

Din Mazda är värd en riktigt bra försäkring. Därför rekommenderar vi Mazda Försäkring hos Folksam som är ett stabilt företag med lång erfarenhet. Försäkringen kan även ge dig en hyrbil om din egen bil blir skadad.

Läs mer om Mazdas försäkring

Information om anknuten sidoverksam försäkringsförmedling

Auktoriserad verkstad för Mazda

Som auktoriserad Mazdaverkstad ger vi dig alltid 1 års fri assistansförsäkring när vi utför service på din Mazda i vår bilverkstad. Det innebär att du som Mazda-ägare kan lämna din bil på service hos oss och vara trygg med att du får kvalitativ service utförd av specialister.

Hjälp och försäkringsrådgivning

För dig som ska välja försäkring och vill ha oberoende rådgivning rekommenderar vi Konsumenternas försäkringsbyrå, Konsumentverket eller konsumentvägledarna. De erbjuder opartiska råd och vägledning bland försäkringsbolaget, helt utan kostnad.

Konsumenternas försäkringsbyrå: konsumenternas.se eller telefon 0200-22 58 00

Konsumentverket: hallåkonsument.se