Garanti och trygghet – Niemi Bil
Niemi Bil

Garanti och trygghet

För Niemi Bil är ett tryggt bilägande att du som kund kan få den hjälp och support som krävs ifall något oväntat händer. Därför omfattas alltid de bilar vi säljer av garanti oavsett om det rör sig om en ny eller begagnad bil.

Gör ett tryggare bilköp

Våra garantier för begagnade bilar

För att du som kund ska känna dig extra trygg med ditt bilval ingår alltid Niemi Bils grundläggande Trafiksäkerhetsgaranti när du köper begagnade bilar av oss.

Garantivillkoren avtalas i köpeavtalet och varierar beroende på årsmodell och miltal för den bil du köper.

Nybilsgaranti för begagnade bilar

Vi säljer många begagnade bilar som omfattas av nybilsgaranti eller andra garantier. Detta ger dig som köpare en extra trygghet. Köper du en begagnad Mazda av oss finns det chans att den omfattas av Mazdas förlängda garanti. 

Den förlängda garantin är kopplad till bilen och gäller upp till 10 år eller 15.000 mil från det att bilen togs i trafik första gången. Du kan läsa mer om Mazdas garantier till höger. 

Våra garantier för nya bilar

Som auktoriserad Mazdaåterförsäljare erbjuder vi alltid deras förmånliga garantiskydd vid ett nybilsköp. Det är Sveriges längsta bilgaranti och gör att du som ägare kan vara extra trygg med att din Mazda kommer hålla hög kvalitet under en lång tid framöver. 

Nybilsgaranti – 3 år

Mazdas nybilsgaranti räcker i 3 år eller 100 000 km beroende på vilket som kommer först. Under garantiperioden kan du göra anspråk på garantin för att åtgärda tillverknings- och materialdefekter. 

Mazdas förlängda garanti – 7 år

Efter att den ordinarie 3 års nybilsgaranti går ut erbjuder Mazda ytterliggare 7 års förlängd komponentgaranti – Mazdas förlängda komponentgaranti gäller tills bilen blir tio år gammal eller upp till 150 000 kilometer. Garantin omfattar inte vanliga slitagedelar. Se fullständiga villkor här.

2022_Mazda_CX-60_Global_act__(2) (1)

Sveriges längsta nybilsgaranti med Mazda på Niemi Bil

Väljer du en ny Mazda på Niemi Bil har du 10 års garanti – vilket är Sveriges längsta bilgaranti. För att bibehålla garantin och dessutom få ta del av 10 års assistans så krävs det att du följer serviceanvisningarna för din Mazda och att du genomför servicen hos någon av Mazdas auktoriserade märkesverkstäder, till exempel Niemi Bils bilverkstad i Luleå. 

Om du följer dessa rekommendationer så ökar bilens andrahandsvärde samtidigt som chansen för ett problemfritt bilägande ökar.

Avtalsvillkor och integritetspolicy

Hur ser de fullständiga villkoren ut och vad gäller vid distansköp?

Läs våra fullständiga villkor här.