Hitta rätt företagsbil – Niemi Bil
Niemi Bil

Hitta rätt tjänstebil

Som företagare är det viktigt att bilägandet fungerar smidigt och på ett effektivt sätt, både tids- och kostnadsmässigt. Vi på Niemi Bil hjälper till med att se över ert företags behov och hjälper er att hitta de bilmodeller och upplägg som passar. Vi hjälper er att hitta allt från personalbilar till förmånsbilar och tjänstebilar.

 

Vi guidar er mellan bilmodeller och ägandeformer – Olika typer av leasing eller avbetalning – och tar fram det bästa och mest kostnadseffektiva upplägget för er.

Vill du veta mer om företags- och tjänstebilar? Kontakta oss!

Saljare Banvagen Tjänstebil
niemi bil symbol bg 2 e1603959518840 Tjänstebil

Vi har bilar till företag för alla behov

Allt fler företag väljer miljövänligare fordon för att kunna minska sina utsläpp och sänka kostnaden för drivmedel. 

Fråga oss gärna, vi hjälper dig göra en kalkyl på vilken biltyp som är mest fördelaktig för ditt företag.

Maxus - 100% elektriska transportbilar

Som ensam återförsäljare i Norrbotten är vi glada att kunna erbjuda Maxus.

100% eldrivna transportbilar anpassade för de dagliga utmaningarna du som företagare står inför –  med stort fokus på komfort, säkerhet och låga drivmedelskostnader.

Maxus e-Deliver 3 elektrisk el-transportbil
tjanstebil sunset Tjänstebil

Mazdas modellprogram & 10-års garanti

Som auktoriserad Mazdaåterförsäljare har vi tillgång till hela Mazdas modellutbud – från smarta hybrider till smidiga småbilar och fyrhjulsdrivna SUV:ar. Mazda har Sveriges längsta bilgaranti på hela 10 år – det ger dig och ditt företag ett bra andrahandsvärde och säkerställer ett tryggt bilägande!

Se alla transportbilar i lager

Transport- och skåpbilar är urtypen av en verksamhetsbil och är sedan länge hantverkarens favorit. Med högt i tak, gott om utrymme och anpassningsbar inredning är transportbilen en självklarhet för både mindre firmor och stora företag.

Vi hjälper dig gärna hitta rätt bil för ditt företag!

Transportbilar och skåpbilar hos Niemi Bil

Begagnade bilar med avdragbar moms

Vi har ett stort utbud av begagnade bilar med avdragbar moms, som gynnar dig som företagare.

Stora kliv, små avtryck

Mazda är ledande gällande ny teknik och innovationer. Mazda MX-30 är 100% elektrisk med den senaste tekniken och är en fantastisk upplevelse att köra. Det är en kompakt SUV med gott om plats på insidan och räckvidd för både jobb och fritid. Kom in till oss för en provkörning och lär dig mer om Mazda MX-30!

Vi har även ett brett utbud av begagnade elbilar och transportbilar – allt för att kunna hitta rätt bil och lösning till ert företag.

f95f4e8e8e1f4170a241632549ba92e6 Tjänstebil

Vi har alltid ett stort antal lagerbilar hemma för omgående leverans

Finansieringsalternativ

Att välja rätt finansieringsform för ditt företag kan vara knepigt. Reglerna varierar från bransch till bransch och vid momsavdrag är viktigt att bilen uppfyller de krav som Skatteverket ställer på företagsbilar.

Nedan har vi satt ihop en översiktlig guide om de vanligaste ägandeformerna och deras för- respektive nackdelar. Kom ihåg att det är en generell guide och alla företag är unika på sitt eget sätt.

Vi hjälper alltid ert företag att ta fram den bästa lösningen utifrån er situation – kontakta oss för en utförlig rådgivning om er nästa bil!

Leasa din företagsbil

Leasing av företagsbilar är en förmånlig finansieringsform bl.a. på grund av de gällande momsreglerna. När du väljer leasing som lösning kan du dra av 50% av momsen på månadskostnaden. Möjligheten till och storleken på momsavdrag kan dock variera från bransch till bransch.

Om den leasade bilen används privat (mer än 100 mil per år) räknas det som en förmån som ska beskattas. Skatten dras av lönen och baseras på bilens förmånsvärde. Genom att välja en klimatsmartare modell så som el och hybrid får du en rabatterad kostnad. Idag finns det två former av leasingavtal – finansiell och operationell leasing.

Finansiell leasing

Med finansiell leasing läggs avtalet upp på t.ex.12-36 månader och kombineras med ett restvärde. Du som leasingtagare har möjlighet att köpa loss bilen till dess restvärde efter avtalstiden. Restvärdet går till viss del att styra över och bör baseras bland annat på ditt månatliga betalningsupplägg, användning, körsträcka, modell och uppskattat framtida värde.

Vi hjälper er att sätta korrekt restvärde utifrån er specifika situation. Utgå alltid från hur mycket bilen ska användas, på så sätt kan du få ett leasingavtal där det finns ett övervärde i bilen. Vid finansiell leasing är det du som leasingtagare som bär det största ekonomiska ansvaret och står för service och reparation (100% avdragsgiltigt).

Fördelen med Finansiell leasing är att bilen inte belastar företagets balansräkning och att det i de flesta fall innebär möjlighet till 50% momsavdrag.

Operationell leasing

Med operationell leasing är det bolaget som hyr ut bilen som bär det yttersta ansvaret. Denna lösning är vanligare på privatmarknaden i form av s.k. privatleasing men erbjuds också åt företagskunder.

Med operationell leasing tillkommer inget restvärde utan bilen ska lämnas in i ett förbestämt skick (exempelvis milantal). Är skicket sämre än överenskommet och milantalet längre så är det leasingtagaren som står för kostnaden.

Vid operationell leasing ingår vanligtvis alla potentiella kostnader utom bränsle. Det är därför ett dyrare avtal per månad, men du har full koll på alla kostnader och mindre administration.

 

Köp en tjänstebil

Vi kontantköp av bilen räknas den som en investering och kommer att påverka balansräkningen. Avskrivningar för värdeminskning kan göras men momsen på bilköpet är i regel inte avdragsgiltigt. Du kan dock göra 100% momsavdrag för driftskostnader såsom service, bränsle och reparationer.

I de fall där tjänstebilen används privat ska en körjournal upprättas. Om tjänstebilen används över 100 mil per år för privat bruk är det en förmånsbil som ska beskattas genom ett månatligt förmånsvärde. Du tjänar mer på att ha en tjänstebil om det rör sig om en dyrare bil som ofta nyttjas privat.

niemi bil symbol bg 2 e1603959518840 Tjänstebil
Tjänstebil

Mazda MX-30

Tjänstebil

Mazda CX-30

mazda2 1 Tjänstebil

Mazda2

mazda3h Tjänstebil

Mazda3 Hatchback

mazda3s Tjänstebil

Mazda3 Sedan

mazda6s Tjänstebil

Mazda6 Sedan

mazda6w Tjänstebil

Mazda6 Wagon

Tjänstebil

Mazda CX-3

mazdacx5 1 Tjänstebil

Mazda CX-5