Niemi Bil öppnar nytt – blir störst i norra Sverige på begagnade bilar – Niemi Bil

Niemi Bil öppnar nytt – blir störst i norra Sverige på begagnade bilar

Kim Niemi och Eric Wallin vid sidan om Niemi Bils nya bilhall på Spantgatan 8 i Luleå.

PRESSMEDDELANDE

En expansion står för dörren när familjeföretaget Niemi Bil öppnar en ny bilhall på Spantgatan 8, Luleå. Den 6 april slår man upp dörrarna för att erbjuda både nuvarande och framtida kunder ett större utbud än tidigare, men samma hjärta och vision att erbjuda det bästa och tryggaste bilägandet.

Sedan Niemi Bil, tidigare Bilab, grundades 2006 av Roger Niemi, har man stadigt vuxit. Samtidigt har man behållit känslan av den familjära firman, aldrig rädda för att gå sin egen väg. 14 år senare jobbar man fortfarande efter samma motto: “Vi gör det bara om vi kan göra det riktigt bra”.

– Vi grundades som ett familjeföretag, och vi är det än idag. Att öppna en ny bilhall, som dessutom blir Norr- och Västerbottens största för begagnade bilar gör att vi får fortsätta behålla våra rötter i norr. Trots att vi får ett ännu större utbud och ny lokal ska vi behålla samma mentalitet som alltid – med ärlighet och omtanke ska vi göra vårt yttersta för våra kunders bilägande, säger delägaren Kim Niemi.

Hett med begagnat
Med ett uppsving för försäljningen av begagnade bilar i Sverige ligger den nya satsningen helt rätt i tiden. Bilauktionsfirman Kvdbil och annonseringssajten Blocket konstaterar båda ett uppsving under 2020, något som drivits av bland annat pandemin då många avstått från att resa kollektivt (källa: DN Motor*).

– Vi märker absolut av ett ökat intresse för begagnat. Det är också det som styrt oss till att öppna ytterligare en hall. En annan trend som vi upplever växer tydligt är efterfrågan på elbilar som också blivit större här i norr, säger Kim Niemi.

Välkomnar i april
Lagret i den nya bilhallen på Spantgatan, i möbelbutiken Casa Wikströms gamla lokaler, kommer fyllas med ett stort utbud av begagnade bilar, med fokus på årsmodeller nyare än 2013. Och fortfarande kommer man arbeta med stort hjärta, kompetens och norrländsk mentalitet.

– Vi försöker ha de nöjdaste kunderna, ett arbete och vi värdesätter och vårdar högt. Vi älskar helt enkelt att hjälpa människor och arbetar hårt för att du ska känna dig trygg med ditt bilägande, oavsett vad bilen betyder för dig, säger Eric Wallin, VD.

Den nya bilhallen ligger i lokalerna där inredningsbutiken Casa Wikström tidigare låg.

Har du frågor om den nya bilhallen, eller Niemi Bil?
Eric Wallin | 073-702 45 70 | eric@niemibil.se

Vi använder cookies för att förbättra din vistelse. Om du fortsätter att surfa på webbplatsen godkänner du användningen av cookies.