Att tänka på inför bilresan – Niemi Bil

Att tänka på inför bilresan

Namnlös design-10

Hallå där Tom Niemi! Du som är service ansvarig, kan du ge oss dina bästa tips inför bilsemestern?

Absolut! Det viktigaste att tänka är såklart att åka i tid, men också att ta med vatten i bilen. Jag rekommenderar också att alltid ha med en liter motorolja så du kan fylla på vid behov under resans gång.

Jag tycker också det är viktigt att serva bilen före du ger dig ut för att minska risken för att du behöver leta upp en verkstad efter vägen. Vet du om att du ska köra långt kan det vara bra att lämna in den till oss innan du åker så serviceintervallen efterföljs.

Sen är det några saker som bör kontrolleras, du kan antingen kolla det själv eller så lämnar du in den till oss så kollar vi det åt dig. Det första är att kolla så alla vätskor är påfyllda – alltså spolarvätska, bromsvätska, motoroljan och kylarvätskan. Här vill jag bara påminna om att bara kolla kylarvätskan när motorn är kall och avstängd. Kolla också så alla lampor fungerar som de ska och däckens kondition. Kontrollera mönsterdjupet på däcken och lufttrycket. Pumpa upp reservdäcket också om du har ett ifall något skulle hända och ta med ett däckreparationskit. Skulle också kontrollera torkarbladens skick och byta ut dessa om det behövs.

Kontrollera även så att AC:n kyler som den ska så slipper ni svettas i onödan. Och ha numret till assistans i telefonen om något skulle uppstå efter vägen. Det är nog det viktigaste att kontrollera skulle jag säga. Sen är det bara att köra ta det lugnt i trafiken och ta många glasspauser! 😊

Vi använder cookies för att förbättra din vistelse. Om du fortsätter att surfa på webbplatsen godkänner du användningen av cookies.