Tipsen: Så värderar du och säljer din bil online - Niemi Bil
Niemi Bil

Så funkar det att värdera och sälja bilen online

Så_funkar_bilvärdering_online_NiemiBil_1200x800

Under de senaste åren har många upptäckt att enkelheten med att värdera och byta in sin bil direkt på nätet. På Niemi Bil arbetar man med att både värdera, köpa in och sälja bilar från hela Sverige. Inköparen William tipsar om några saker att tänka på:

– Vi ser att många vill byt bil oftare och minska värdetappet eller hinna med att byta innan det uppstår för mycket reparationer. Vi köper in flera olika typer av bilar och värderar direkt antingen genom att kunden kommer till någon av våra butiker eller att de gör en värdering online på vår hemsida, berättar William från Niemi Bil.

Vilka bilar går att sälja begagnade?

– Till en bilhandlare som oss går det att sälja alla möjliga bilar. Vi har en gräns på 15 000 mil och max 8 år gammal men sen är det väldigt spritt på vad vi tar in.

Hur vet jag vad min bil är värd?

– Vi försöker alltid ge ett ärligt bud direkt som vi kan hålla. En del handlare ger lockpriser, och börjar sedan påpeka saker och sänka budet när du väl är där med bilen. Då är det bättre att vara rak och ärlig från början. Vi utgår från databaser och säljstatistik över hela Sverige för att ge en ärlig värdering. Sen har vi generellt bra kännedom kring vad bilarna kan säljas för här i Norr.

Vardera din bil i Umea hos Niemi Bil Så funkar det att värdera och sälja bilen online

Vad behöver jag förbereda själv?

– Egentligen väldigt lite. Det viktigaste är att du kollar upp eventuella skador på bilen som vi borde veta om. Hur vinter- och sommardäck ser ut är också vara en sak vi behöver veta vid inköp, om du har någon extrautrustning kan också vara bra att veta för oss.

» Går du i säljtankar? Få en gratis bilvärdering online «

Vilka är fördelarna med att sälja till er?

– Fördelen är att du får en väldigt smidig och trygg affär. Betalningen kommer in direkt på kontot och vi ordnar med ägarbyte och försäkring automatiskt. Du slipper skambud på blocket eller oseriösa köpare. Har du ett lån på bilen kan vi lösa in det med.

– Du slipper också städa eller tvätta bilen. Sen kan vi även komma ut på plats och hämta din bil, eller leverera din nya samtidigt om du väljer att göra ett inbyte.


FAKTA: Tre tips för dig som är på väg att sälja din bil:

  1. Gör en onlinevärdering. Här behövs bara ett REG-nummer.
    Du får snabbt ett bud och en känsla för om du ska fortsätta med försäljningen eller inte.

  2. Sälja – eller byta in? Om du byter in din bil hos oss, kan du ofta få både hämtning och leverans löst samtidigt och slipper bli stående utan bil en period.

  3. Låt bilhandlaren göra grovjobbet
    Lägg inte tid på tvätt/städning/förberedelser. Se till att du får dra nytta av bekvämligheten.

Finns det några nackdelar med att sälja till bilhandlare?

– Om du är beredd på göra allt jobb själv, att hantera köpare, bud, marknadsföring, provkörningar, städning med mera? Så kan du förmodligen få några tusenlappar mer betalt i slutändan om du vill sälja privat. Det gäller om du hittar rätt köpare givetvis. Om du värdesätter bekvämlighet och vill att någon annan gör allt jobb – så är det bättre kolla med oss.

IMG 5265 r Så funkar det att värdera och sälja bilen online

”När du säljer till oss slipper du tvätta och städa bilen. Du slipper skambud och hantera provkörningar. Och du slipper göra massor av pappersarbete”, berättar William, Inköpare

Måste jag sälja bilen om jag gör en värdering?

– Såklart väljer du helt själv, vi ger dig ett bud som vi kan hålla i 72 timmar. Då får du betänketid att fundera om du vill sälja den eller inte.

Trygghet och kvalitet

För att köpa eller sälja bil online krävs inget särskilt och allt kan skötas helt digitalt. Hos Niemi Bil är trygghet och att kunden ska känna sig säker det viktiga. Bilhandlaren har en stor verkstadsdel och har blivit kända för att hålla hög standard på de arbeten man utför.

DSC7809 maskad Så funkar det att värdera och sälja bilen online

”Tusentals privatpersoner säljer sina bilar till Niemi Bil varje år, det är enkelt att få en värdering online”.

– Det hela började faktiskt som en verkstad i Luleå när Roger Niemi startade familjeföretaget 2006 med mottot: ”Vi ska bara göra det om vi kan göra det riktigt bra”.

Sedan 2017 har Niemi Bil vuxit rejält och har nu försäljning i Skellefteå, Umeå och två butiker i Luleå samt inköpskontor i Uppsala.

Niemibil Så funkar det att värdera och sälja bilen online

– Jag tror folk gillar att vi är norrlänningar, vi har ett gott rykte med att vara pålitliga och sällan krångla med något, kanske har det hjälpt att fler vill handla hos oss, avslutar William Larsson, Inköpare på Niemi Bil.

Om du funderar på sälja bilen? Så ordnar vi gärna en kostnadsfri bilvärdering här

Tel: 0920-23 00 88
E-post: inkop@niemibil.se

William rund Så funkar det att värdera och sälja bilen online


William Larsson, Inköp Niemi Bil