Niemi Bil i grönt samarbete med BDX och deras medleverantörer – Niemi Bil
نيمي بل

Niemi Bil i grönt samarbete med BDX och deras medleverantörer

Cropped-Rasmus-och-dennis-larsson-BDX-1

Rasmus Björklund – Niemi Bil, och Dennis Larsson – BDX

Så som många andra framsteg i den gröna omställningen är det näringslivet och de privata aktörerna som tar de största och snabbaste stegen. Företagen driver utvecklingen mot en bättre morgondag framåt, bland annat genom att elektrifiera fordonsflottorna. Det här stämmer också väldigt bra in på våra vänner på BDX som under oktober tecknat ett nytt avtal med Niemi Bil för sig själv och alla sina medleverantörer.

Det nya avtalet omfattar en rad olika elbilar från tillverkaren Maxus, och den väldigt populära laddhybriden Mazda CX-60.

Dennis Larsson, platschef på BDX, tittade förbi för att föreviga tillfället, och på frågan om hur de bilar som ingår i avtalet kommer att passa in för BDX och medleverantörerna var han väldigt tydlig med deras syn på framtiden.

”Vi har haft elbilar rätt länge, vi var nog nästan först med det, och fördelen för oss är ju att det blir väldigt mycket stadskörning och korta sträckor. Då passar självklart elbilar perfekt ur flera perspektiv, men det är även mer praktiskt för oss, då dieselbilar inte mår jättebra av sådan körning och bland annat partikelfilter täpps igen, vilket orsakar väldiga bekymmer för oss”

Maxus T90 Pick-up

Maxus T90 Pick-up

Dennis förklarar vidare att skiftet från bensin och diesel har skett väldigt organiskt för BDX.

”Det var inte så att det fanns någon uttalad plan eller strategi om att en viss procent av våra fordon skulle vara eldrivna, utan det har vuxit fram av behovet. Elbilar passar väldigt bra fös oss, och vi har lagt ned stora resurser på att bygga en infrastruktur som funkar för laddning och drift. Så det var aldrig något påtvingat, utan vi anpassade oss väldigt tidigt efter de fördelar vi såg med elbilar”

Rasmus Björklund på Niemi Bil har varit involverad i avtalet från första början, och uttrycker vikten av BDX synsätt på elektrifiering, och varför samarbetet med BDX blir så naturligt.

”Vi är två väldigt lika bolag på många sätt skulle jag säga, även om vi verkar i helt olika branscher. Vi vill båda driva på utvecklingen i vår bransch, göra oss själva mer hållbara och hitta nya lösningar. Så på något vis känns det väldigt naturligt att vi samarbetar på just det här området där våra verksamheter överlappar.”

Mazda CX-60 laddhybrid

Mazda CX-60 laddhybrid

Avtalet innebär att både BDX och alla deras medleverantörer kan köpa ett urval av praktiska bilar från Mazda och Maxus till bättre pris. Bilmodellerna som ingår i avtalet är bland andra Mazdas nya hybrid-SUV CX-60, och Maxus helt elektriska pick-up T90.

”Redan nu är runt 75 % av bilarna på arbetsplatsen där jag jobbar elektriska, så det är verkligen inte bara tomma ord när jag säger att vi ser det här som vår framtid på BDX. Det märks som sagt även i de stora investeringarna vi gjort i infrastrukturen internt för att tillåta oss att köra eldrivet”

Avslutar Dennis Larsson.