Niemi Bil blir återförsäljare för elbilar och hybrider från MG – Niemi Bil
نيمي بل

Niemi Bil blir återförsäljare för elbilar och hybrider från MG

Niemi_MG_Bloggpuff_

Idag kan vi äntligen avslöja en otroligt rolig hemlighet som vi gått och hållit för oss själva ett bra tag nu. Niemi Bil kommer börja sälja MG!

Det här klassiska märket har gjort en enorm resa under de senaste åren, och är nu en modern elbilstillverkare. Resan började för bra precis hundra år sedan, år 1924, då MG började tillverka bilar i England, och nu kan man alltså hitta dem på Niemi Bil i Norrbotten och Västerbotten.

MGcampaign seo Niemi Bil blir återförsäljare för elbilar och hybrider från MG

Samtliga bilar på bilden kommer säljas av Niemi Bil

MG har funnits i Sverige sedan våren 2021 och har sedan dess blivit ett av de största elbilsmärkena på marknaden. Fram till och med början av 2024 har det levererats över 20 000 bilar till den svenska marknaden och MG erbjuder idag fem olika modeller; fyra helelektriska samt en plug-in hybrid.

MG har idag fem återförsäljare i Sverige (Niemi Bil inräknat) med tillsammans över 50 försäljningsställen och verkstäder runtom i landet. Efterfrågan har successivt ökat, och nu expanderar MG ytterligare, och blir rikstäckande i och med att Niemi Bil erbjuder märket till kunder i Norrbotten och Västerbotten. De första anläggningarna som kommer att erbjuda bilar från MG är Spantgatan 8 i Luleå och Formvägen 8 i Umeå, men på sikt kommer MG att finnas på alla Niemi Bil-anläggningar. Så du som bor i Kiruna eller Skellefteå behöver inte vänta särskilt länge till.

”Intresset för att kunna köpa och serva MG längre upp i landet har länge varit stort och det känns fantastiskt att äntligen kunna förverkliga våra mål om att bli rikstäckande. Detta är i linje med vår ambition om att bli ett av Sveriges största elbilsmärken och vi ser mycket fram emot vårt samarbete med Niemi Bil”, säger Tomas Ernberg, VD Hedin

Niemi Bil grundades 2006 och har under de senaste åren blivit ett av Sveriges snabbast växande företag i bilbranschen. Niemi Bil är en del av en familjeägd koncern som erbjuder försäljning och inköp av nya och begagnade bilar, verkstadstjänster och biluthyrning. Niemi Bil finns idag i Luleå, Umeå, Skellefteå, Uppsala och Kiruna, men erbjuder hemleverans av bilar över hela Sverige.

”Vi har följt MG sedan deras inträde på svenska marknaden och vi har sett hur intresset för märket kontinuerligt har vuxit. Vi ser att MG är ett varumärke som ger fler människor möjlighet att äga en elbil, och därför passar det väldigt bra in hos oss på Niemi Bil. Vi är oerhört glada över att vara den aktör som får ta detta nyskapande bilmärke till familjer och företag i norra Sverige”, säger Kim Niemi, delägare Niemi Bil.

Kim Niemi i fart med att salja begagnad bil Niemi Bil blir återförsäljare för elbilar och hybrider från MG

Kim Niemi – Delägare, Niemi Bil

Om du vill veta mer om när du kan köpa din MG så kan du hålla utkik på Niemi Bils hemsida och sociala medier för mer information om säljstart, erbjudanden och kampanjer. Mer info kommer snart.

Vad är MG?

MG har varit före sin tid ända sedan starten i Morris Garages 1924 och nu kan en ny generation uppleva det ikoniska varumärket. Omdesignad, modern och redo för framtiden. MG bidrar till elektrifieringen av den svenska marknaden genom att göra elektrisk körning tillgängligt för alla. Fokus ligger på säkerhet, prisvärdhet och funktionalitet. Alla MG levereras med 7 års nybilsgaranti samt vägassistans.