10 snabba fakta om MG – Niemi Bil
نيمي بل

10 snabba fakta om MG

10 snabba fakta om MG

MG är från början ett klassiskt bilmärke från England (som faktiskt fyller 100 år under 2024) som började med att bygga sportbilar. Märket var borta från marknaden ett längre tag men sedan några år tillbaka har man alltså sadlat om och börjat tillverka nya, moderna elbilar. Målet är att göra prisvärda bilar som gör elbilar tillgängliga för alla, och inte bara de som är beredda att lägga jättestora summor pengar på en ny bil.

  1. MG står för ”Morris Garages” och började tillverka bilar som en separat sportbilsavdelning av Morris Cars.
  1. Nu för tiden ägs MG av ”SAIC Motor”. På Niemi Bil känner vi SAIC Motor sedan tidigare, det är nämligen de som tillverkar Maxus, som vi också säljer.
  1. Visste du att SAIC Motor producerar över sju miljoner bilar per år. Något som alltså gör dem till världens sjunde största biltillverkare.
MG4 x3

Populära MG4 i olika utföranden

  1. Det brittiska arvet i MG lever kvar genom deras designstudio i London, som tillsammans med studion i Shanghai bestämmer hur bilarna ska se ut, och nog anar vi väl lite klassiska engelska linjer i vissa av modellerna?
  1. 2023 sålde MG4 bättre än till exempel Nissan Leaf, BMW X1 och Volskwagen ID.5 (källa: Transportstyrelsen)
  1. Den första bilen, ”MG 14/28”, hade en topphastighet på hisnande 105 km/h, vilket inte ens är snabbt nog för att nå upp till hastighetsgränsen på många svenska vägar.
MG Sweden Distance6 10 snabba fakta om MG

MG5

  1. Den kraftfullaste bilen som MG tillverkar nu är MG4 Xpower med 436 hästkrafter och en toppfart begränsad till 200 km/h. Undrar om de hade kunnat föreställa sig det för 100 år sedan?
  1. Till en början kommer du kunna köpa din MG från oss på Niemi Bil i Luleå och i Umeå. Men ganska snart kommer vi även kunna erbjuda våra kunder i Skellefteå och Kiruna att köpa sin MG på plats från sin lokala bilhall. Vi börjar sälja MG under våren 2024 och räknar med att kunna sälja den på alla våra anläggningar från och med hösten samma år.
  1. 2023 sålde MG totalt nästan dubbelt så många elbilar som Polestar. (källa: Transportstyrelsen)
  1. Jodå, Niemi Bils verkstäder kommer utföra både service och reparationer på alla bilar från MG. Även om du har köpt den från någon annan återförsäljare så kan vi på Niemi Bil ta hand om din MG åt dig, du behöver inte åka söderut för att få hjälp.